Τηλ.: 210 9858001, 210 9849001, 6977647077 | Κλινική Ιατρικής Αισθητικής

Ωτοπλαστική

Για τους ενήλικες άνδρες η ωτοπλαστική είναι πολύ συνηθισμένη πλαστική επέμβαση.
Oι γυναίκες αποφασίζουν σχετικά δυσκολότερα αυτή την επέμβαση. Με την ωτοπλαστική (πλαστική αυτιών) ο πλαστικός χειρουργός επαναδιαμορφώνει τα «πεταχτά» αυτιά, διορθώνοντας το σχήμα και το μέγεθός τους.
Image
Image

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ!

Η επέμβαση αφορά παιδιά από την ηλικία των 5 ετών (οπότε έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του πτερυγίου κατά 85%-90%) και άνω, καθώς και ενήλικες.

Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό βρίσκεται στο πρόσωπο και είναι δύσκολο να «κρυφτεί», το πρόβλημα των «πεταχτών» αυτιών συνοδεύεται από ιδιαίτερα έντονα αρνητικά συναισθήματα.

ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ;

Η ωτοπλαστική πραγματοποιείται με γενική αναισθησία μέχρι την ηλικία των 14 χρόνων και με τοπική στις μεγαλύτερες ηλικίες. Με μια αδιόρατη τομή στην οπίσθια επιφάνεια του πτερυγίου που δεν θα φαίνεται ποτέ, διορθώνεται με τη χρήση ραμμάτων το σχήμα της ανθέλικας ή και η γωνία της κόγχης σε σχέση με τη μαστοειδή απόφυση.
Η επέμβαση διαρκεί 1 ώρα και συνήθως δίδεται εξιτήριο την ίδια ημέρα (ημερήσια νοσηλεία), χωρίς να χρειάζεται πλέον ιδιαίτερο τύλιγμα με επιδέσμους.
Η επάνοδος στην εργασία ή στο σχολείο γίνεται σε 3-5 ημέρες, ενώ η επιστροφή σε δυναμικά σπορ σε 1 μήνα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Παρακαλώ συμπληρώστε το απαραίτητο πεδίο.
Παρακαλώ συμπληρώστε το απαραίτητο πεδίο.
Παρακαλώ συμπληρώστε το απαραίτητο πεδίο.
Παρακαλώ συμπληρώστε το απαραίτητο πεδίο.
Image