Θεομήτορος 48 & Πωγωνίου 1, Άλιμος Άγιος Δημήτριος
210 98 58 001
210 98 49 001
info@flawless-med.com

ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΑΡΧΙΚΗ | Υπηρεσίες Σώματος | ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

Αποτελεσματική θεραπεία με συνδυασμό LASER & Σκληροθεραπείας

Οι ευρυαγγείες των ποδιών αποτελούν συχνό αισθητικό ζήτημα, που απασχολεί κατά κύριο λόγο τις γυναίκες. Οι ευρυαγγείες μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και σε καλλίγραμμα και γυμνασμένα πόδια, κάνοντάς τα να φαίνονται σαν να έχουν μπλεχτεί σε ιστό αράχνης.

Στην κλινική FLAWLESS laser και Πλαστικής Χειρουργικής, αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις ευρυαγγείες των κάτω άκρων με τον συνδυασμό εξελιγμένων LASER και σκληροθεραπείας.

  • ΟΡΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ από την 1η συνεδρία
  • ΑΝΩΔΥΝΗ, ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΘΟΔΟΣ χωρίς ουλές και σημάδια
  • ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ για κάθε τύπο δέρματος
  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στις καθημερινές δραστηριότητες

ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ

Οι ευρυαγγείες είναι κατά κύριο λόγο τριχοειδικά ή και μεγαλύτερα αγγεία, στις βαλβίδες των οποίων έχει προκληθεί κάποια βλάβη. Η ροή του αίματος είναι αντίθετη από τη φυσιολογική και σημαντικά πιο αυξημένη από την κανονική, γεγονός που ευθύνεται για τη διευρυμένη και διατεταμένη μορφή τους στα κάτω άκρα.

Η εμφάνιση των ευρυαγγειών στα πόδια μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως στην υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, σε τραυματισμό, κληρονομικότητα, ορμονικές διαταραχές. Επιπρόσθετοι επιβαρυντικοί παράγοντες θεωρούνται η παχυσαρκία, η πολύωρη ορθοστασία ή καθιστική στάση σώματος κυρίως λόγω εργασίας, η λήψη αντισυλληπτικών ή ορμονικής θεραπείας, η έλλειψη γυμναστικής, κάποιες τεχνικές μασάζ, αλλά και η θρομβοφιλία, δηλαδή η τάση του αίματος να δημιουργεί θρόμβους. Ωστόσο, αρκετές φορές, η εμφάνισή τους μπορεί να οφείλεται σε φλεβική ανεπάρκεια, γι’ αυτό πριν τη θεραπεία, είναι πιθανό να συστηθεί διενέργειας triplex.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΩΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ

Ευρυαγγείες στα πόδια εμφανίζει 1 στις 2 γυναίκες στη διάρκεια της ζωής της. Σε αντίθεση με τις ευρυαγγείες του προσώπου, οι ευρυαγγείες των ποδιών σχετίζονται κάποιες φορές με φλεβική ανεπάρκεια, όμως τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα κάποιων καθημερινών συνηθειών (όπως υπερβολική έκθεση στον ήλιο, πολύωρη ορθοστασία ή καθιστική στάση του σώματος, αυξημένο σωματικό βάρος, έλλειψη γυμναστικής, χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, κ.α.).

Σε μας, στην κλινική μας οι ευρυαγγείες των κάτω άκρων αντιμετωπίζονται με τον συνδυασμό LASER και – εάν χρειάζεται – σκληροθεραπείας. Σε λίγες μόνο συνεδρίες, οι ευρυαγγείες «σβήνουν» και το δέρμα μένει καθαρό, ομοιόχρωμο, χωρίς σημάδια. Η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής και ανώδυνη, κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος και κάθε τύπο ευρυαγγείας, ανεξάρτητα από το βάθος όπου εντοπίζεται, το πάχος και τη διάμετρό της.

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ 100% ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Έχει διαπιστωθεί ότι ο συνδυασμός LASER και σκληροθεραπείας λειτουργεί συνεργατικά και προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στην εξάλειψη των ευρυαγγειών στα πόδια. Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής, η έμπειρη ομάδα του Dr. Τζερμιά αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ευρυαγγείες των κάτω άκρων ακολουθώντας τα εξής βήματα:

Εξέταση των ευρυαγγειών και εκτίμηση της κατάλληλης μεθόδου αντιμετώπισης. Με LASER, σκληροθεραπεία ή τον συνδυασμό τους
Αξιολόγηση πιθανής φλεβικής ανεπάρκειας. Είναι πιθανό να συστηθεί διενέργεια triplex φλεβών κάτω άκρων
Συνεδρίες LASER ή και σκληροθεραπείας. Με μεσοδιαστήματα 1 – 1,5 μήνα
Το LASER δρα στοχευμένα πάνω στις ευρυαγγείες, αυτά τα «σπασμένα» αγγεία που είναι διατεταμένα φλεβίδια, τριχοειδή ή αρτηριόλια. Η ενέργειά του απορροφάται μονάχα από την κόκκινη χρωστική ουσία του αίματος, την αιμοσφαιρίνη, και με τον τρόπο αυτόν καταστρέφονται τα τοιχώματα των αγγείων και στη συνέχεια αποβάλλονται από τον οργανισμό. Η σκληροθεραπεία, από την άλλη μεριά, προκαλεί την εξάλειψη των ευρυαγγειών με την τοπική έγχυση ειδικού διαλύματος. Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από την 1η κιόλας συνεδρία και βελτιώνονται σταδιακά με κάθε συνεδρία. Ο μέσος αριθμός συνεδριών που απαιτείται, είναι 2 έως 4.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη, καθώς προηγείται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας και επιπλέον τα LASER διαθέτουν εξελιγμένο μηχανισμό ψύξης ώστε να προλαμβάνουν το αίσθημα καύσου κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Τόσο το LASER, όσο και η σκληροθεραπεία, δρουν στοχευμένα πάνω στις ευρυαγγείες και δεν επηρεάζουν καθόλου τους γύρω φυσιολογικούς ιστούς. Η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής και δεν αφήνει σημάδια ή ουλές.

Μετά τη θεραπεία, συστήνονται κάλτσες διαβαθμιζόμενης συμπίεσης για διάστημα δύο εβδομάδων. Συστήνεται επίσης να αποφεύγεται η άμεση έκθεση των ποδιών στον ήλιο, καθώς και το έντονο τρίψιμο της περιοχής.

Που θα μας βρείτε για την θεραπεία των ευρυαγγειών σώματος;

Θα μας βρείτε στα νότια προάστια στον Άλιμο. Εξυπηρετούμε περιοχές όπως Άγιο Δημήτριο, Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Ελληνικό, Ηλιούπολη και Αργυρούπολη.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL